“El càmping a Catalunya està dins dels tres millors referents europeus”
L’Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català ha celebrat avui en el marc del saló Innocamping una assemblea en la qual ha fet balanç de la temporada i ha proposat accions de futur. En aquestes accions hi col·laboraran els membres de l’Associació de Càmpings de Lleida, que també han assistit a la trobada, donat que l’àrea geogràfica d’ambdues entitats coincideixen parcialment.
El president de l’Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català, David Gómez, ha manifestat que la reunió ha servit per plantejar estratègies de promoció conjuntes, com ara l’assistència a fires, o l’edició de catàlegs i mapes, entre d’altres. Gómez ha apuntat que la suma de sinergies entre ambdues entitats permetrà compartir i reduir les despeses i que es faciliti la presència d’establiments de mida petita a esdeveniments d’àmbit estatal i internacional.
Un dels temes centrals de la reunió ha estat l’impost sobre les estades en establiments turístics o taxa turística, que va entrar en vigor a Catalunya el passat 1 de novembre del 2012. Les dues associacions han reclamat a la Generalitat part dels ingressos derivats de la taxa turística per tal de finançar les seves polítiques de promoció, com també per preservar i desenvolupar les infraestructures dels càmpings.
L’Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català representen a 30 càmpings, mentre que l’Associació de Càmpings de Lleida és formada per 60 establiments. Ambdues entitats engloben un total de 90 càmpings de muntanya, el 80% dels que hi ha en el conjunt de Catalunya.
D’altra banda, dins del marc de Municipàlia també s’ha reunit la Junta de la Federació Catalana de Càmpings encapçalada per Berta Cabré, presidenta de la Federació Catalana de Càmpings. Cabré ha explicat que l’objectiu principal de la trobada ha estat establir les línies de treball per reforçar la promoció del sector en els mercats europeus més importants com són el Benelux, França, Holanda i Anglaterra, i reforçar alhora la presència en el mercat espanyol i català.
Cabré ha assegurat que “el càmping a Catalunya està dins dels tres millors referents europeus dins del sector i per tant cal reforçar i transmetre aquesta imatge amb una promoció adient”.