Infraestructures de Muntanya exposa a Municipàlia-Innocamping com les passarel·les dinamitzen el turisme en pobles petits
La instal·lació de ponts penjants i passarel·les en rutes de gran valor paisatgístic afavoreixen l’obertura al públic d’espais naturals i la creació de productes turístics de tot tipus, que impulsen l’economia de moltes poblacions petites situades en zones de muntanya. Aquesta és la principal conclusió de la jornada “Impuls turístic local per mitjà d’infraestructures que potencien l’oferta en espais naturals”, que ha anat a càrrec de Josep Maria Caba, d’Infraestructures de Muntanya, SL, i s’ha desenvolupat aquest matí a Fira de Lleida en el marc dels salons Municipàlia-Innocamping.
Els ponts penjants, especialment per a vianants i ciclistes, situats en zones de difícil accés permeten obrir o recuperar senders que transcorren per paisatges de muntanya de gran bellesa i creuen rius i barrancs i, alhora, milloren la comunicació i el turisme. A banda de facilitar la pràctica d’esports a l’aire lliure com el senderisme i el ciclisme, es crea una nova oferta d’esports d’aventura com ara l’escalada, el piragüisme, el barranquisme, etc. A més, es produeix un augment considerable del nombre de turistes i, de retruc, l’obertura de nous establiments hotelers i comercials i, fins i tot, d’agències de viatges, que ajuden a millorar l’economia dels petits municipis.
D’altra banda, aquestes infraestructures són un reclam per si mateixes, com succeeix amb el pont penjant de vidre a 1.000 m d’altitud del parc Yuntai Mountain, situat a la província de Hunan (la Xina), o el de Capilano, a Vancouver, el més antic del món.
Durant la jornada també s’han exposat casos reals d’instal·lacions de ponts penjants com són la recuperació de “La ruta de los Pantaneros” sobre el riu Túria, a Chulilla (València) i la ruta de les passarel·les i del pont penjant de “Montfalcó i el congost de Mont-rebei”, a Viacamp (Osca).
Infraestructures de Muntanya, SL és una empresa especialitzada en el disseny, el projecte, la construcció i el muntatge de ponts penjants. Entre els seus models de passeres destaquen el Pirineus, per creuar rius en el seu tram mitjà ideal per a rutes de vianants i ciclistes, i l’Andes, per a zones de difícil accessibilitat. Al territori català es poden trobar infraestructures instal·lades a Barruera, Isòvol, Rialp, Baro i el Pla de Boet (Àreu).